overlijden hoofdman henk kappen

overlijden hoofdman henk kappen

Korte tijd na het overlijden van onze Keizer is op 25 mei 2020 ook onze Hoofdman Henk Kappen op 59-jarige leeftijd is overleden.

Den Hoofdman was begin februari plotseling ernstig ziek geworden en opgenomen in het ziekenhuis. Vorige week zondag verslechterde de situatie en moest Henk wederom worden opgenomen en in de vroege maandagochtend is hij overleden.

Henk kwam in 1970 bij de Guld. 50 jaar geleden. Als jeugdtamboer had hij al veel plezier in het trommelen. In 1972 werd hij officieel lid. Vader Piet was er toen al jarenlang bij en broer Thijs die was ook tamboer.

Op 7 april 2014 trad Henk toe tot de Overheid als Jong Deken. Zijn inzet voor de Guld werd groter en groter. In de voorjaarsvergadering van 10 april 2017 is Henk benoemd als Hoofdman. Hij vond dit een geweldige eer en heeft zich met veel energie ingezet voor zijn Guld. Als Hoofdman wist hij de mensen te stimuleren en was trots op zijn ‘clubke’.

Henk nam het barbeheer over en kreeg ook een team vrijwilligers op de been om het clubhuis te gaan verbouwen. Dat heeft geleid tot een schitterende Sint Joris Hof. Gezelligheid, lekker hapje en een goei pilske waren zijn sleutelwoorden. Ook de zomertenues werd zijn project, hij vond zijne dikke jas in de zomer “veulste heet” . . .

De uitvaartsdienst, voorgegaan door Gildeheer Frank van Roermund, en het uitvendelen vonden, vanwege het Coronavirus, in aangepaste vorm plaats op dinsdag 2 juni op de Sint Joris Hof.