Vendelhulde aan Sjef en Ineke Hoevenaars

Vendelhulde aan Sjef en Ineke Hoevenaars

Op 2 juli 2020 waren Sjef en Ineke 50 jaar getrouwd en natuurlijk was het Gilde paraat om hen te vereren met een vendelhulde en het slaan van een pannenkoek.

Het gilde kwam bijeen op het driehoekige pleintje tegenover de plaats, waar vroeger het café De Guld stond, tot medio 1998 hun oude honk. Het was dan ook al weer zo’n 25 jaar geleden, dat hier een groepsfoto werd gemaakt.

Om 18.45 uur ging het gilde via de Braakven richting de woning van Peter van Breugel. Peter; die al enige maanden ernstig ziek thuis is. De slaande trommen had Peter van Breugel al naar buiten gelokt en het gilde stond even stil om hun zieke gildebroeder even te begroeten.

Bij de woning van Sjef en Ineke stond het jubileum paar met hun kinderen en 8 klein kinderen al te wachten. Ook de directe buurt was ruimschoots aanwezig. Door een onhandige vraag op de vaste clubavond de dag ervoor en een even zo onhandige gestuurde mail aan Sjef  ’s morgens, dat iedereen in normaal kostuum moest komen, wisten Sjef en Ineke al dat het gilde zou komen voor hun traditionele hulde betuiging.

Na het overhandigen van het bekende beeldje van “St Joris en de Draak” en een grote bos bloemen werd de vendelgroet door twee vendeliers uitgebracht en de pannenkoek geslagen.  Daarna werd een bakfiets vol met gekoelde dranken naar voren gereden en werd er met zoveel als mogelijk 1,5 meter onderlinge afstand nog gezellig nagepraat.