Na enige droevige gebeurtenissen afgelopen weken hebben we als Guld gelukkig weer vrolijke redenen om uit te rukken. Henk en Rita van Uden zijn 50 jaar getrouwd. Vanwege de corona beperkingen, die er nog steeds zijn, en na enig contact met de Gemeente, is er een mooie manier gevonden om Henk en Rita tóch een vendelhulde te kunnen brengen.

Het was uitstekend weer, ruim 25 graden. De gilde verzamelde zich bij het pleintje “de Bult” aan de straat “Duifhuis”. Vandaar werd er om 17 uur met onderlinge afstand van 1,5 meter naar de woning van Henk en Rita gegaan en werden beide opgehaald om weer terug te gaan naar “de Bult”.
Daar stonden ze op “de Bult” omringd door de gildelieden en mede gaande geslagen door vele omwonenden van dit plein. Na een kort felicitatie woordje door onze vervangende Hoofdman en Koning Sjef Hoevenaars, het aanbieden van een grote bos bloemen door Debbie van Buuren werd de vendelhulde door Arnold van Lith vakkundig uitgevoerd. Mark van Lieshout sloeg daarna de Pannenkoek. Na een kort dankwoordje door Henk werd de achterklep van de auto van hun dochter Rian geopend. Daar zaten enige gekoelde kratjes bier in. Vakkundig en enthousiast werd deze koele drank door hun kleinzoon Stan uitgereikt aan de gildelieden, die nog enige tijd samen gezellig met het gouden echtpaar bleven napraten. Wel zoals het nu hoort op 1,5 meter minimale onderlinge afstand!