Vrienden van het Gilde

Versterk de Traditie: Word Vriend van het Sint Joris Gilde Berlicum!

 

Het Sint Joris Gilde Berlicum, een eeuwenoud Brabants schuttersgilde dat al sinds 1615 bestaat, is een van de oudste verenigingen in Berlicum en Middelrode. Door de eeuwen heen heeft het Sint Joris Gilde Berlicum standgehouden, en vandaag de dag blijft het een baken van ondersteuning bij diverse festiviteiten in binnen Berlicum en Middelrode.

 

Wat doet het Gilde?

Op deze website kunt u lezen wat een Gilde eigenlijk is en wat wij allemaal doen. We staan bijvoorbeeld altijd klaar voor onze dorpsgenoten om een vendelgroet of pannenkoek te brengen. Daarnaast zijn we ook aanwezig met Koningsdag,

Sint Joris Gilde Berlicum

Dodenherdenking, met de kermis maar ook met de Sinterklaas optocht. Wij zijn er voor alle inwoners van Berlicum en Middelrode, jong en oud. We organiseren regelmatig bijeenkomsten en activiteiten waarbij gezelligheid voorop staat. Als lid van onze club kunt u actief deelnemen aan lokale festiviteiten en evenementen.

Met negentig leden, waarvan dertig actief, vormen we een trotse vereniging die een belangrijk deel uitmaakt van het culturele erfgoed van Berlicum. We koesteren oude tradities en omarmen vernieuwingen om ons Berlicumse erfgoed levend te houden voor toekomstige generaties. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

 

Hoe kunt u helpen?

Als “Vriend van het Gilde” draagt u het Sint Joris Gilde een warm hart toe en helpt u  ervoor te zorgen dat de oudste vereniging van Berlicum en Middelrode blijft bestaan.

Sint Joris Gilde Berlicum

Om Vriend te worden van het Gilde, vragen wij een jaarlijkse donatie van 50 euro. Natuurlijk is een hoger bedrag ook van harte welkom. Met uw bijdrage kunnen wij onze activiteiten en festiviteiten blijven organiseren en ons erfgoed behouden voor de toekomst.  Onze club staat voor gezelligheid, verbondenheid en vernieuwing. Als vriendengroep verwelkomen we nieuwe ideeën en initiatieven om onze band te versterken en onze gemeenschap te verrijken.

 

 

 

 

 

 

Wat bieden wij:

 • Als Vriend van het Sint Joris Gilde Berlicum heeft u de kans om deel uit te maken van een eeuwenoude traditie, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan onze gemeenschap.
 • We organiseren regelmatig bijeenkomsten en activiteiten waarbij de gezelligheid en verbondenheid centraal staan en ú als Vriend van het Gilde bij kan zijn. Denk hierbij aan:
  • Traditioneel schieten, met kermis maandag het ‘Burgerkoningschieten’
  • Jeu de Boules
  • Kaartavonden
  • Schieten met kruisboog of handboog
  • Gildenfeesten (in binnen- én buitenland)
 • U krijgt een jaaroverzicht met activiteiten en evenementen.

 

Word Vriend van het Gilde!

Meld u nu aan als Vriend van het Gilde via:

info@sint-joris-berlicum.nl

of maak 50 euro over aan

Sint Joris Gilde Berlicum 

IBAN: NL30 RABO 0106 9099 08

Wilt u meer informatie, kom gezellig naar een van onze clubavonden in de Sint Joris Hof, op sportpark De Brand in Berlicum. We zijn daar elke woensdagavond vanaf 19:00 uur.