een keizerlijke begrafenis in berlicum

een keizerlijke begrafenis in berlicum

Juist tijdens deze coronacrisis krijgt onze Keizer Henk van Lith met zijn Mien een uniek afscheid in zijn eigen dorp. De leden van de brandweer, het gilde en vele bewoners vormden aan beide zijden van de Kerkwijk een haag van mensen, netjes op onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter.

Het gildepaard Baps baande de weg vrij voor de twee tamboers die vooruit gingen met slaande de dodenmars. Daarachter reden Henk en Mien, liggende ieder op een eigen bakfiets, zij aan zij, langzaam voor het laatst door hun geliefde Kerkwijk. Voor zijn oude fietsenwinkel werd halt gehouden. Het gilde vendelde hier als afscheid zijn keizer uit. Na het slaan van de Pannenkoek klonk er een spontaan applaus voor Henk en Mien. Als laatste gilde traditie werden het keizersschild en zijn kroon van de kist gehaald en ging de tocht verder naar hun laatste rustplaats.